Hoorhulpmiddelen/accessoires

Het is mogelijk om naast de hoortoestellen extra accessoires te gebruiken. Denk hierbij aan een draadloze hoofdtelefoon voor het horen van de televisie of aan een speciale wekker voor slechthorenden. Daarnaast kan ook de werking van een hoortoestel zelf worden uitgebreid met extra functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk om draadloos te telefoneren!

Tv- hulpmiddelen

Sennheiser TV systeem

Sennheiser TV systeem

Om het geluid van de tv goed te kunnen horen en verstaan zijn er verschillende draadloze oplossingen. Het voordeel van een tv-systeem is dat je het geluid van de tv direct in het oor ontvangt en geen last hebt van omgevingsgeluiden. Daarnaast heb je geen last van slechte akoestiek van de kamer en de afstand tot de tv. Er zijn verschillende tv systemen.

Een ringleidingsysteem bestaat uit een versterker en een elektriciteitsdraad, de eigenlijke ringleiding. Als u uw hoortoestel op de ringleidingstand zet, kunt u de televisie, radio en/of telefoon via de ringleiding horen.

Draadloze hoofdtelefoons hebben het voordeel dat het geluid stereo is en ze zijn ook bruikbaar voor mensen zonder hoortoestel. Ze zijn verkrijgbaar met een InfraRood-signaal of met een FM-signaal. Het FM-signaal kan door muren heen kan gaan. U kunt dan dus ook in de keuken het geluid van de radio of televisie ontvangen.


Streamer

Streamer

Streamers

Voor draadloze overdracht van audiosignaal naar het hoortoestel zijn er streamers. Met behulp van een streamer kunt u het geluid van uw televisie maar ook van uw telefoon of audioapparatuur direct op uw hoortoestellen ontvangen. Vaak is dit te combineren met het bedienen van uw hoortoestel zodat u het volume of een programma kunt aanpassen.

Telefoon Dex

Telefoon Dex

Telefoneren

Wanneer het telefoneren moeite kost, kan een aangepaste telefoon met extra versterking een oplossing zijn. Dit betreft zowel telefoons met snoer als dect-telefoons en ook GSM-telefoons. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën is het ook mogelijk om het geluid direct via het hoortoestel te horen. Dat kan met een speciale telefoon maar ook met de hiervoor genoemde streamers.

Microfoonsysteem

Microfoonsysteem

Microfoonsystemen

Indien u problemen heeft met het verstaan in lawaai, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een vergadering dan is een microfoon-systeem iets voor u. Zo’n systeem bestaat uit een ontvanger bij het hoortoestel in combinatie met een of meerdere microfoons in de hand of op tafel.

hoorhulpmiddelen

App op smartphone

We bekijken graag met u wat voor uw situatie geschikt is. Bij sommige hoortoestellen of accessoires kunt zelfs gewoon een app op uw smartphone gebuiken!

Voor verschillende producten zijn onder bepaalde voorwaarden vergoedingen mogelijk.