Wek- en waarschuwingssystemen

flash-in-environment-highresBehalve communicatie heeft ons gehoor ook een alarmerende functie. Het waarschuwt ons voor belangrijke zaken en zelfs gevaren. Met een wek- en waarschuwingssysteem kunt u zien of voelen dat er in uw omgeving iets gebeurt, bijvoorbeeld iemand aanbelt of dat de telefoon gaat. Het maakt u bereikbaar en geeft u veiligheid!

Een waarschuwingssysteem bestaat uit een zender en een ontvanger. Een zender zorgt voor signalering zoals deurbel, telefoon, brandalarm, babyfoon of alarm. De ontvanger kan een bijvoorbeeld flitslamp of een trilontvanger zijn. De wekkers die bij het systeem horen kunnen flitsen, trillen, geluid maken of een combinatie hiervan.

Met een compleet systeem kunt u dus ook ’s nachts gewekt worden wanneer u uw hoortoestellen niet in heeft. Via de wekker wordt u gewaarschuwd als er bijvoorbeeld aan de deur wordt gebeld, of het rookalarm gaat.

Voor deze systemen is vaak een vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor uw situatie